Κυβέρνηση: Δεν αυξάνει τον πλούτο της χώρας αλλά... μοιράζει την φτώχεια!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Καμία σχέση με «προεκλογικό επδομα» αλλλά σίγουρα με μια προσπάθεια παγίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ ενός προλεταριοποιημένου εκλογικού σώματος είναι η κίνηση διαμοιρασμού της φτώχειας σε 3,5 εκατομμύρια πολίτες του ποσού των 1,4 δισ. ευρώ του «πλεονάσματος»
Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει αυτό που είχε κάνει και πέρσι όταν μοίρασε 600 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο κάνει και φέτος σε μια κίνηση που απέχει πολύ από τον χρόνο των εκλογών.
Δυστυχώς το να μοιράζει το 50% του κόστους της αναβάθμισης των F-16 δεν αποτελεί μια κίνηση αύξησης του πλούτου της χώρας αλλά διαμοιρασμού της φτώχειας και όλο αυτό ενώ οι εκλογές είναι μακριά.
Ακόμα κι αν δεχθούμε το «wishful thinking» της ΝΔ για εκλογές τον Μάϊο και πάλι ο χρόνος είναι πολύ μακρινός για να χαρακτηρισθεί η κίνηση ως «προεκλογική»
Με απλά ελληνικά μέχρι τότε ποιος θα το θυμάται.
Η ΝΔ ξεκίνησε το αφήγημα των πρόωρων εκλογών με αφορμή το γεγονός ότι η κυβέρνηση μοιράζει και φέτος κοινωνικό μέρισμα με τις όποιες προϋποθέσεις σε διάφορες ευπαθείς ομάδες με εισοδηματικά κριτήρια.
Βέβαια αν αυτό ίσχυε, τότε θα είχαμε ήδη εκλογές αμέσως μετά το περσινό κοινωνικό μέρισμα. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.
Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ εκτιμούσαν ότι το  κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι 700 εκατ. ευρώ και όχι 1,4 δισ., καθώς και ότι ήταν μία κίνηση που έγινε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και το 2018 θα είναι έτος εκλογών. 
Συγκεκριμένα, ανώτατη πηγή της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος». 
«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφερε η ανώτατη κομματική πηγή σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».
Η ανώτατη πηγή της ΝΔ αναφέρει: «Εμείς λέμε "ναι" επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα». 
Στην ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η ίδια πηγή σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν». 
Η ίδια πηγή υποστήριξε πως «όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σχολίασε: «Εμείς είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και στην ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων». 
Φυσικά η κυβέρνηση αρνήθηκε κάτι τέτοιο
Όπως αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος:
«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα.
Όσο για την φτώχεια, είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».
Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Διερωτάται ο απλός πολίτης
Με την ανακοίνωση της μεταφοράς των αυτοδιοικητών εκλογών, δημοτικών και περιφερειακών το Νοέμβριο του 2019 από τον Μάϊο της ίδιας χρονιάς που επρόκειτο να διεξαχθούν "κλείδωσε" και ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις εθνικές εκλογές: Μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάϊο του 2019
Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο στο Μαξίμου και είναι απόλυτα σύμφωνος και ο συγκυβερνήτης, πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος
Ο Μάϊος του 2019 και η διπλή κάλπη κρίθηκε για μία σειρά λόγων ότι είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να γίνουν εκλογές. Πρώτον γιατί είναι πολύ κοντά στην λήξη της κυβερνητικής θητείας της τετραετίας τον Σεπτέμβριο του 2019.
Δεύτερον οι εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, έχουν ιστορικά αποδειχθεί συμφέρουσες για το κυβερνών κόμμα: Μεγάλος μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας απορροφάται μα αρνητική ψήφο στην ευρωκάλπη και στην κάλπη των εθνικών ψηφίζουν το κυβερνητικό κόμμα.
Στις εκλογές του 1989 η διαφορά ήταν τρεις μονάδες πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών στις οποίες και πάλι έχασε το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου, αλλά με μικρή διαφορά.
Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετέθεσε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές από τον Μάιο για τον Νοέμβριο του 2019: Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί (και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι η νυν κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) θα έχει να αντιμετωπίσει, πριν ακόμα "σταθεί στα πόδια της" μια μεγάλη εκλογική σύγκρουση.
Αν, μάλιστα, όπως προβλέπεται κατά τον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ή τον όποιο νέο φορέα της κεντροαριστεράς συγκεντρώσουν κάτω από 180 βουλευτές στις εθνικές εκλογές, τότε όλα είναι ανοικτά για νέες κάλπες τον Φεβρουάριο του 2020 με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που οι εθνικές κάλπες στήνονταν τέσσερις μήνες μετά τις ευρωεκλογές, το πλεονέκτημα θα το είχε η ΝΔ, η οποία θα κατήγαγε νίκη με σημαντική διαφορά, μια νίκη που θα δημιουργούσε κλίμα βέβαιης εκλογικής καταστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου. 
Αν γίνουν ευρωεκλογές τον Μάιο και η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα έχοντας διαφορά, ας πούμε, 7 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ (τόσο το υπολογίζουν), δύσκολα σε τέσσερις μήνες αλλάζει το κλίμα και πάνε σε συντριβή στις εθνικές εκλογές.
Οπότε εκτός ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ απροόπτου, οι εκλογές θα λάβουν χώρα την άνοιξη του 2019.
http://www.pronews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!