Αδυναμία πρόσβασης στην ίδια τη ζωή


Κάτι δείχνει να κινείται. Λίγο φως μπαίνει απ' την χαραμάδα. Έτσι ξαφνικά, με αφορμή ένα ποστ στο blog μας με τίτλο "Αν είχαμε δήμαρχο σε αναπηρικό καροτσάκι" του συνδημότη μας και εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Κάτοικος" Κώστα Κρικέλη, εδώ στους Αμπελόκηπους, στην Θεσσαλονίκη. Ένα σχόλιο ο ένας, ένα ο άλλος και ξαφνικά γεννήθηκε η ιδέα για μια πρωτοβουλία δημοτών. Μια διαμαρτυρία για την αδυναμία πρόσβασης των ΑΜΕΑ στα περισσότερα κτίρια του Δήμου. Κι όχι μόνο. Αδυναμία πρόσβασης στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στις πολυκατοικίες. Αδυναμία πρόσβασης στην ίδια τη ζωή.
Έπεσαν αρκετές ιδέες. Περιμένουμε κι άλλες. Κάποιοι διαφώνησαν. Άλλοι πρότειναν. Πολλοί κοίταζαν.Κανονίστηκε και η πρώτη συνάντηση...
Το blog των Πολιτών των Αμπελοκήπων στηρίζει αυτήν την αυθόρμητη προσπάθεια και σας καλεί όλους να συμετάσχετε.
Έτσι... για το γαμώτο...

Όποιος ενδιαφέρεται ας δει στα σχόλια, ας γράψει ένα ή ας στείλει ένα mail

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεχιζω τον διαλογο σ'αυτην την αναρτηση γιατι ελπιζω(ισως τζαμπα)οτι εδω θα τελειωσει ο πολεμος κατα του κρικελη.Να θυμισω σε καποιους οτι η προταση για δραση ηταν του Δ.Ανδρεου και η προταση για συναντηση του Η.Κοντα.Αρα αδικα τα ριχνετε στον Κρικελη που απλα ειχε το θαρρος και την πρωτοβουλια να ορισει τοπο,μερα και ωρα.
Η διαδικασια μεχρι στιγμης ειναι απολυτα συλλογικη και την τεταρτη δεν θα συζητησουμε μονο την προταση του Δ.Ανδρεου αλλα γενικοτερα πως οι ανησυχιες και ο προβληματισμος ολων μας μπορουν να γινουν συλλογικη δραση.
Ραντεβου λοιπον την Τεταρτη μην πειραξει κανεις τα κασερακια που φερνει ο Νικος με τα ποτα γιατι θα του κοψω τα ποδια!
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
νασαι καλα προεδρε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγκαθε μη γινεσαι προβοκατορας.
τελευταια φορα που ημουν προεδρος ηταν στο 15μελες του λυκειου μου.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Exei dikio o filos poy milaei gia prosbash olon kai gia to parkarisma. Kai meis AMEA eimaste. Kai den to leo ypotimitika, etsi omos opos exei ginei i zoi stin poli eite AMEA eisai eitai oxi einai kolasi.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!