«Κινούμαστε ελεύθερα»


Έγινε χθες βράδυ η συνάντηση στο καφέ του Νίκου, φίλων του μπλογκ για μια πρώτη κουβέντα, ως προς το τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνει προσβάσιμη από όλους η πόλη μας.

Να θυμίσουμε πως η συνάντηση αυτή έγινε με αφορμή την ανάρτηση του μπλογκ για το ενδεχόμενο ο δήμαρχός μας να ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι αλλά και τον πλούσιο διάλογο που ακολούθησε.

Στην κουβέντα συμμετείχε και ο Παναγιώτης ο οποίος ήρθε με ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι. Αμέσως φάνηκε το πρόβλημα. Ενώ είχαμε κάτσει στο βάθος του καφέ, χρειάστηκε να μετακομίσουμε κοντά στην πόρτα γιατί απλά ο συμπολίτης μας ήταν αδύνατο να έρθει εκεί που καθόμαστε.

(Λίγο πριν είχε περάσει σφαίρα με το καροτσάκι πάνω στο πεζοδρόμιο, κάτι που μας έκανε να αναρωτηθούμε αν είναι «βαλτός» του Κυρίζογλου για να μας δείξει ότι τα καροτσάκια αναπτύσσουν ακόμα και ταχύτητα στα πεζοδρόμια- γελώντας φυσικά στη συνέχεια μαζί με τον Παναγιώτη)

Η παρέα των οχτώ ανθρώπων αποφάσισε να τυπώσει ένα αυτοκόλλητο όπως αυτό που βλέπετε μέρες πάνω δεξιά στο μπλογκ, να εντοπίσει τα δημόσια κτίρια και εκκλησίες που δεν είναι προσβάσιμα και στην συνέχεια, σε μια ερχόμενη Κυριακή, μαζί με ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια να γυρίσουμε στους Αμπελόκηπους και να κολλούμε αυτό το αυτοκόλλητο!

Η επόμενή μας συνάντηση ορίστηκε την άλλη Τετάρτη στις 9 στο Στέκι της Εθελοντικής εργασίας.

Η υπογραφή του αυτοκόλλητου συμφωνήθηκε στο «Κινούμαστε ελεύθερα» και χωράει όλους μας

Καλή αρχή συνδημότες

Κώστας Κρικέλης

Σχόλια

Ο χρήστης Alexander Ydates είπε…
Χθές ο Ζορρό έκανε γιορτή για τα Αμεα. Ήταν κι ο Κυρίζογλου παρών. Δώσανε δώρα, βγάλανε λογάκια, κάνανε βραβεύσεις. Όλη η Θεσσαλονίκη είναι απερίγραπτα δύσβατη για όλους μας και προ παντός για τα Αμεα.
Πρόταση: καλέστε Ψωμιάδη και Κυρίζογλου και βάλτε τους στο καροτσάκι. Καλοπροαίρετα και χωρίς δόλο! Φέρτε και τα κανάλια, επειδή μόνο γι' αυτό θα εξασφαλίσετε τη συμμετοχή του Ζορρό. Ίσως τότε καταλάβουν και κάνουν κάτι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οργίστηκε και κάηκε όλη η Ελλάδα,
η Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιό της,
και ο λαλίστατος Νομάρχης της συμπρωτεύουσας,
Πανίκας ΨΩΜΙΑΔΗΣ,
ούτε μία λέξη!!!

Μέχρι και γιά το μίνι της Θώδη έβγαινε στα κανάλια!!

Τώρα;
Μούγκα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε Υδατη τρελαθηκες?Κι αν κανενας απο μας παρασυρθει και σμπρωξει το αμαξιδιο του ζορρο μπροστα σε κανενα λεωφορειο,τι κανουμε μετα?
ΕΛ ΣΙΝΤ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!