Θεωρεί σοβιετική δικτατορία την ΕΕ ο νυν πρόεδρός της!
O πρόεδρος της Τσεχίας είναι, ως γνωστόν, από τους πλέον αυστηρούς επικριτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ). Το τρέχον εξάμηνο όμως διαθέτει άλλο ένα βήμα για να εκφράσει τις απόψεις του: την ίδια την ευρωπαϊκή προεδρία!
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, παρόντων πολλών ευρωβουλευτών, χθες στις Βρυξέλλες, οΒάτσλαβ Κλάους, η χώρα του οποίου ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία τον περασμένο Ιανουάριο, χαρακτήρισε την ΕΕ «αντιδημοκρατικό και ελιτίστικο σχέδιο,συγκρίσιμο με τις σοβιετικού τύπου δικτατορίες που απαγόρευαν την ελευθερία σκέψης».
Οι συγκεκριμένες απόψεις, παρά τις αντιδράσεις που πυροδότησαν, δεν αποτελούν κάτι παράδοξο για έναν βαθιά ευρωσκεπτικιστή ηγέτη, ο οποίος αρνήθηκε να τοποθετήσει την ευρωπαϊκή σημαία στην επίσημη κατοικία του στην Πράγα κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής προεδρίας, με το επιχείρημα ότι η χώρα του «δεν είναι επαρχία της Ευρωπαϊκή Ενωσης».
«Δεν πάει πολύς καιρός» άστραψε και βρόντηξε ο κ. Κλάους «που στο δικό μας τμήμα της Ευρώπης ζήσαμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν επέτρεπε εναλλακτικές προτάσεις και γι΄ αυτό κοινοβουλευτική αντιπολίτευση. Μάθαμε το πικρό μάθημα ότι χωρίς αντιπολίτευση δεν υπάρχειελευθερία».
Ο κ. Κλάους χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) των 785 εδρών αντιδημοκρατικό και καταφέρθηκε εναντίον της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που θα δώσει στο ΕΚ μεγαλύτερη εξουσία και αρμοδιότητες. Τόνισε μάλιστα ότι στόχος των «27» πρέπει να είναι η ευημερία των Ευρωπαίων και όχι η μεγαλύτερη πολιτική ένωση, ενώ τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της Ευρωπαϊκής Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης, την οποία ως γνωστόν έχουν ήδη καταψηφίσει οι Ιρλανδοί.
Η συγκεκριμένη ομιλία, η οποία εκφωνήθηκε μάλιστα όχι από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως είθισται, αλλά σε συνέντευξη Τύπου στην τσεχική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, προκάλεσε το γιουχάισμα από πολλούς ευρωβουλευτές, με κάποιους να αποχωρούν. Αν και βαθιά αντιδημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους, ο κ. Κλάους αγγίζει μία ευαίσθητη χορδή πολλών πολιτών σε κράτη της ΕΕ, οι οποίοι φοβούνται ότι τα σχέδια για μεγαλύτερη ενοποίηση αποβαίνουν εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας.
«Το να συγκρίνει σοβαρά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕμε αυτή της Σοβιετικής Ενωσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα» σχολίασε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Πρασίνων κ. Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Σχόλια
Αλήθεια, η ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τη σοβιετική?
FF
ΓΧ
Οι υπόλοιπες "δημοκρατικές τσιγκοκολέτες", όπως τους λές ήσαν οι μόνες φωνές που ασκούσαν πίεση, απέναντι στο διευθυντήριο της Ε.Ε.
Το πρώτο αποτέλεσμα των πιέσεων και του Τσέχου Κλάους είναι η απόφαση της Μέρκελ να στηρίξει οικονομικά η Γερμανία τις ασθενέστερες χώρες, ΩΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! Αντίδραση ανήκουστη μέχρι σήμερα!
2. Οι δημοκρετικές τσιγκολελετες, οι ευρωκομουνιστές και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις (που έχουν γίνει απλά κρατικές δυνάμεις) είναι ένα ωραίο άλλοθι για την ψευδεπίγραφη δημοκρετία της ΕΕ, των πολυεθνικών και των Ευρωπαίκών μεγαλοτραπεζών δηλαδη.
3. Αν περιμένω κάτι στην Ευρώπη, μόνο από την Γαλλία μπορει να έρθει, ως η πλέον δημοκρετική χώρα της Ευρώπης. Κι αυτό σε επίπεδο εξέγερσης και μόνο...
ΓΧ
Η Γαλλία όμως είναι πολύ συντηρητική σήμερα και δεν μου φαίνεται πως μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Άλλωστε τι μπορεί να περιμένει κανείς, όταν η σημερινή οικονομική κρίση είναι η πιο καλή απόδειξη της αποτυχίας του δυτικού οικονομικού συστήματος;
η Ε.Ε. είναι όμως δημοκρατική ή όχι;
Σημείωσε: 1. Τον Ιούνιο θα ψηφίσουμε με απλή αναλογική (και όριο 3% για να μπεί κάποιο κόμα στην ευρωβουλή)! και 2. Αγοράσαμε το ευρώ με ισοτιμία 340,75 δρχ και η σημερινή αναλογία (εάν θέλαμε σήμερα να μπούμε στη ζώνη του ευρώ) είναι 1 € = 1.851 δρχ!
Θέλουμε την Ε.Ε. ή όχι; Είναι δημοκρατική ή όχι;
τρέχα γύρευε...
Αυτο που κατα την γνωμη μου πρεπει να ζηταμε ειναι μια ευρωπη ενοποιημενη οχι μονο οικονομικα αλλα και πολιτικα.
Με κοινη εξωτερικη πολιτικη και αμυνα.
Με περισσοτερη δημοκρατια και κοινες ρυθμισεις για τα δικαιωματα των εργαζομενων,των μεταναστων και των καθε ειδους μειονοτητων.
Μια ομοσπονδια δημοκρατικων κρατων που θα παλευει για τα συμφεροντα των πολιτων της και δεν θα αλοιθωριζει προς την αλλη πλευρα του ατλαντικου.
Οσο για την κρατικη αριστερα,θεωρω οτι ειναι αυτη που με τον λογο αλλα κυριως με τις πραξεις της δεν ενοχλει το συστημα.Εγω σαν γνησια κρατικη και αριστερη τσιγκολελετα δεν υμνησα ποτε τον καναπε μου.
ΕΛ ΣΙΝΤ.
Και για να διευκρινίσω ,πραγματική είναι ως προς την οικονομική δυσπραγία των κρατών ,αλλά μη πραγματική (ελεγχόμενη) επί της ουσίας ,από διεθνή οικονομικά κέντρα .
Κατά την άποψη μου αποτελεί ένα θαυμάσιο Δούρειο ίππο ενός καλά σχεδιασμένου σχεδίου ,ενοποίησης οικονομιών αφ' ενός και πιθανού ελέγχου της οικονομίας κάποιων συγκεκριμένων κρατών ,προς ανατολάς !!!!!!!
Μόνον αυτά τα λίγα για σήμερα.
Νομίζω πως η Ε.Ε. το έχει διασφαλίσει αυτό. Κάθε πολίτης της Ε.Ε. θεωρητικά προστατεύεται σε ισότητα και δικαιοσύνη. Και γράφω θεωρητικά επειδή δεν ήρθε ακόμη το πλήρωμα του χρόνου για να συμβεί τελεσίδικα αυτό, για λόγους λειτουργικούς. Η Ε.Ε. κατα τη γνώμη μου , είναι η μεγαλύτερη ελπίδα πολιτών όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι τέλεια η δημοκρατία στην Ε.Ε., όμως είναι πολύ πιο αξιόλογη απο την Ελληνική και βέβαια είναι φαιδρό (τουλάχιστον) να τη συγκρίνουμε με αυτή της Σοβιετικής Ένωσης.
Η ΕΕ μετά της δηλώσεις του πρωθυπουργού της, έχει εισβάλλει,με άρματα leopard,αεροπορία κλπ και ήδη έχει προκαλέσει 10 φορές περισσότερα θύματα απο το 1968.
Εγκαθίδρυσε 10 φορές πιο σκληρή δικτατορία του προλεταριάτου,και τοποθέτησε στην εξουσία μονοκοματική κυβέρνηση απο το ημιπαράνομο μέχρι χθές ΚΚ.
Επίσης για να καταστείλει τις πατριωτικές φωνές του ακροδεξιού πρωθυπουργού της,θα δώσει οικονομική βοήθεια ,έτσι ώστε να μην διαλυθεί οικονομικά και συμπαρασύρει την γερμανία και πιθανόν την ελλαδα.
Επίσης τελευταίες πληροφορίες,αναφέρουν ότι ετοιμάζονται εκτοπισμοί εκατομμυρίων πολιτών.Το πρόβλημα είναι σε πιο νησί να τους πάνε,γιατί η πρώην Σοβιετική Ένωση,έκλεισε τα γκούλαγκ.
Δε σοβαρευόμαστε λέω εγώ.
Ένας ανώνμος δημότης .