Πένθος και αμηχανία σε όλον τον πλανήτη

Η κατάσταση στο Παρίσι παραμένει χαοτική.
Ο θρήνος κι η θλίψη περισσεύουν την ώρα που τα ερωτήματα για το πώς και το γιατί συνέβησαν όλα όσα έγιναν την Παρασκευή παραμένουν.
Κι όσο οι πολιτικοί εκφράζουν τα συλληπητήριά τους και τον αποτροπιασμό τους για την εκατόμβη νεκρών, τόσο οι πολίτες δίνουν τον δικό τους τόνο μέσα από κοινωνικές δράσεις και τα social media.
Το βασικό ερώτημα είναι ένα. Και τώρα, τι;
Από τις ειδήσεις της χθεσινής ημέρας ξεχωρίζει η παραδοχή από ελληνικής πλευράς πως ένας εκ των δραστών πέρασε από τη χώρα μας και συγκεκριμένα από την Λέρο. Είχε προηγηθεί σχετικό ερώτημα των γαλλικών Αρχών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στα αξιοσημείωτα και η ανικανότητα των πολιτικών κομμάτων να συνεννοηθούν για κοινές δράσεις, με αποτέλεσμα τα καλέσματα για συμπαράσταση στον γαλλικό λαό να μην έχουν μεγάλη ανταπόκριση.
Δείτε εδώ όλα όσα έγιναν το Σάββατο
12:45 Για όπλα που βρέθηκαν σε προάστιο του Παρισιού κάνει λόγο το BBC.
BREAKING: Several weapons found in abandoned car in suburb, supporting theory that some gunmen escaped -

12:34 Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Ο δράστης των επιθέσεων στο Παρίσι ήταν ένας εγκληματίας, δεν ήταν πρόσφυγας». Ο πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Τουρκία για τη Σύνοδο των G-20 και τόνισε πως «δεν υφίσταται καμία ανάγκη για τη συνολική αναθεώρηση της πολιτικής που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων».
12:16 Στο Βέλγιο γίνονται συνεχώς έλεγχοι και προσαγωγές υπόπτων. Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθησαν ο πατέρας κι ο αδερφός ενός εκ των δραστών.



11:42 «Είμαστε φίλοι  με τους Γάλλους,  η Γαλλία είναι φίλος και όχι μόνο σύμμαχος», υπογράμμισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και συμπλήρωσε πως «οφείλουμε να προστατεύσουμε τις χώρες από το παγκόσμιο κίνδυνο της τρομοκρατίας».
11:41 Εντοπίστηκε στο Μοντρέιγ -στα ανατολικά προάστια του Παρισιού- αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τις επιθέσεις σε δύο εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως μεταδίδει ο Guardian.
10:33 Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το Βataclan. Η αμερικανική μπάντα είναι στην σκηνή και παίζει μουσική, την ώρα που οι τρομοκράτες ανοίγουν πυρ.


10:05 Ο Ματέου Λαόθ, μίλησε στην ισπανική εφημερίδα «As» και παραδέχθηκε πως δεν κατάλαβε κατά τη διάρκεια του αγώνα τι ακριβώς συνέβη ακόμη και όταν ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις. O Λαόθ ήταν διαιτητής στο ματς Γαλλία-Γερμανία, το οποίο έγινε στο Σταντ Ντε Φρανς, την Παρασκευή το βράδυ.
«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε έξω από το γήπεδο. Το μάθαμε όταν τελείωσε η αναμέτρηση. Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Πρώτα η αστυνομία μας είπε ότι δεν έπρεπε να φύγουμε από γήπεδο για να είμαστε ασφαλείς. Δεν είναι ώρα να μιλάμε, δεν μπορώ να πω κάτι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισπανός ρέφερι.
09:58 «Στην Ευρώπη δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους βιαιότητες, γι' αυτό μας κάνει εντύπωση», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι «πρέπει να αντιληφθούμε γιατί ξεκίνησε αυτή η ιστορία, γιατί φαίνεται ότι έχουμε δύο κράτη -το Ιράκ και τη Συρία- που έχουν σταματήσει να υπάρχουν».
09:47 Στρατός στους δρόμους των Βρυξελλών, με το Βέλγιο να παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού. Αυτό αφορά τα γεγονότα στα οποία θα μετέχει μεγάλο πλήθος ανθρώπων, όπως αθλητικοί αγώνες ή επίσημες εκδηλώσεις, στις οποίες θα μπορεί να αναπτυχθεί ο στρατός σε ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας.
09:06 Συμπαράσταση στους Γάλλους κι από τις ομάδες του ΝΒΑ. Στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακουγόταν η Μασσαλιώτιδα.

They're playing the Marseilles before the Spurs game.
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


08:55 Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι. Αυτό είναι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το όνομα ενός εκ των τριών δραστών της φονικής επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν. Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο του εγκλήματος και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της Αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του Μοστεφάι.
08:33 Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αποτελούν μέρος μιας μάχης ανάμεσα σε εξτρεμιστές και υποστηρικτές των δημοκρατικών αξιών, παρά ενός πολέμου ανάμεσα στον ισλαμικό κόσμο και τον δυτικό κόσμο, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
08:30 Στους 10 έφτασε ο απολογισμός για του νεκρούς από τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Στρασβούργο. Οι Αρχές δεν συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική δράση.
08:26 Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανάμεσα στους 129 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο αιματοκύλισμα της γαλλικής πρωτεύουσας συγκαταλέγονται τουλάχιστον 16 πολίτες άλλων χωρών.
08:04 Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συστήνει στους υπηκόους της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Παρίσι, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής.

http://www.protagon.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!