ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη
Δεν περνά μέρα που να μην θυμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιπολιτευτικό του παρελθόν. Τα ανέμελα εκείνα χρόνια της πολιτικής ξεγνοιασιάς του, τότε που όλα ήταν εύκολα-κυρίως στα λόγια. Θυμάται την εφηβεία του, όπως οι γέροι την νιότη τους και ενίοτε προσπαθεί να την ξαναζήσει.
Ξεμωράθηκε, θα μπορούσε να πει κάποιος. Τρανταχτό παράδειγμα επιστροφής στο αγωνιστικό του παρελθόν η έκκληση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του κόμματος για παλλαική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου, αλλά, όπως αναφέρει, και σε άλλους αγώνες απέναντι στις αντιλαικές, ακραία φιλελεύθερες πολιτικές.
Ποιος εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές; Μήπως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου; Ασφαλώς όχι αν κρίνει κανείς από την απαρίθμηση των μέτρων που πολεμά. Πρωτίστως τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και όλα τα άλλα νομοθετήματα στο πλαίσιο των υποχρεώσεων για το τρίτο μνημόνιο που προωθεί η κυβέρνηση.
«Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της Α’ κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Ίσως είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση ασκεί και καθήκοντα αντιπολίτευσης, ενδεχομένως σε μια προσπάθεια φυγής από την πραγματικότητα που την πονεί και την συνθλίβει. Υπάρχει, όμως, και άλλη οδός αν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταδείξει ότι η πολιτική αυτή του επιβλήθηκε παρά τη τη θέληση του. Να καταψηφίσει τα μέτρα.
http://www.apodytiriakias.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!