Κάποιος να πει στον Αλέξη, ότι οι 17άρηδες δεν «παραμυθιάζονται»…

του Νίκου Συρίγου

Όσο περνάει ο χρόνος κι όσο τα γάλατα σφίγγουν και γίνονται γιαούρτια, τώρα δηλαδή που ο παππούς πάει στο ΑΤΜ και βλέπει τα ψέματα του Αλέξη στην πράξη και τη σύνταξη του να γίνεται «χαρτζιλίκι», τώρα που ο μισθωτός βλέπει τον μισθό του να μειώνεται κι άλλο, τώρα που σκάνε τα ραβασάκια από την εφορία, τώρα, τώρα, τώρα, η κυβέρνηση ψάχνει ήδη ψήφους. Για την ακρίβεια σωσίβιο ψάχνει μπας και γλιτώσει τον πνιγμό αλλά όπως λένε οι παλιοί, ο ψεύτης κι ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Και για τους ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ αυτός ο πρώτος χρόνος, ου μην και γενικά ο χρόνος, έχει τελειώσει.
Για να σώσουν λοιπόν τις καρέκλες τους, σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση, οι Τσίπρας-Καμμένος, όχι τους 17χρονους θα βάλουν να ψηφίσουν αλλά και τα δέντρα. Ή τουλάχιστον όποιον πιστεύουν ότι μπορούν να πείσουν ότι… σώζουν την Ελλάδα. Το κακό για τον Αλέξη και τον Πάνο, είναι πως οι 17άρηδες πια καίνε νιτρογλυκερίνη. Είναι μια γενιά που μυρίζεται το ψέμα από χιλιόμετρα, που δεν πιστεύει πια σε Μεσσίες, πόσο μάλλον δε ψεύτικους και κυρίως δεν παραμυθιάζεται από κανέναν και από τίποτα.
Στο φινάλε αν είχε μια ευκαιρία ο Αλέξης να τον πιστέψουν οι νέοι την έχασε πριν από ένα χρόνο, όταν όλοι αυτοί οι νέοι που κατέβηκαν στο δρόμο για να πουν το δικό τους «ΟΧΙ», μέχρι να γυρίσουν σπίτι τους είδαν το «ΌΧΙ» τους να έχει γίνει «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» και κατάλαβαν πως το παραμύθι είχε δράκο που κατάπιε μονομιάς εκατομμύρια Ελλήνων. Και μαζί τις επόμενες γενιές.
Ο μεγάλος Σαββόπουλος, τα είχε πει παλιότερα... Απλά δεν υπολόγιζε πως το δαιμόνιο των... δήθεν αριστερών και δήθεν πατριωτών, θα στόχευε σε ένα χρόνο πιο μεγάλα παιδιά... 
Τα αστραφτερά χαμόγελα και τα παχιά λόγια δεν περνάνε πια… Και το κακό για αυτούς που κυβερνούν τώρα είναι πως δεν έχουν πει ούτε μισή αλήθεια. Ψέματα. Είπαν. Αυτό με τη γραβάτα…
http://www.onsports.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!