Αφήστε τα παιδιά να διαδηλώσουν

του Γιώργου Μιχαηλίδη

Τα τελευταία 24ωρα ο Έλληνας βρήκε άλλη μία αφορμή για να διχαστεί, αφού οι μαθητικές κινητοποιήσεις στην Μακεδονία για το Σκοπιανό προκαλούν τις αντιδράσεις της καναπεδάτης θολοκουλτούρας.
Οι τίτλοι στα ΜΜΕ και τα στάτους στο Facebook των δημοσιολογούντων και των opinion makers κάνουν λόγο για το «αυγό του φιδιού» για εθνικιστικές κορώνες και για διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δεν μπουρδολογούν, όλα αυτά έχουν δόση αλήθειας αλλά δεν είναι η πλήρης εικόνα.
Το «αυγό του φιδιού» έχει σπάσει εδώ και πολλά χρόνια. Πολύ πριν μπει η Χρυσή Αυγή στην Βουλή. Το «Αυγό του φιδιού» το έσπασε η ίδια η ελληνική κοινωνία όταν κακοποίησε την λέξη «φασίστας» την κόλλησε σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει λόγο αντίθετο της οχλοπλειοψηφίας και ταύτισε τον πατριωτισμό με την ακροδεξιά.
Οι εθνικιστικές κορώνες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, πόσω μάλλον στην ελληνική η οποία απειλείται σχεδόν από κάθε γείτονά της και αισθάνεται την κληρονομιά αλλά και τα εδάφη που απελευθέρωσε με κόπο να κινδυνεύουν. Οι εθνικιστικές κορώνες, όμως, νομιμοποιήθηκαν με την ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν οι ακροδεξιοί λαϊκιστές του Καμμένου κάθησαν σε υπουργικά έδρανα και συναποφάσιζαν για το μέλλον της χώρας.
Τώρα, όσον αφορά την διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως είμαστε όλοι υποκριτές. Η κερκόπορτα άνοιξε όταν αντιπροσωπείες κομμάτων έμπαιναν εδώ και δεκαετίες στα σχολεία, όταν στρατολογούσαν μαθητές και έκαναν κατήχηση γαλουχώντας το φοιτητικό κίνημα των επόμενων ετών. Ναι το φοιτητικό κίνημα του ξύλου, των πάρτι, των σπασμένων αιθουσών και του χτισίματος των καθηγητών. Αλλά ας επιστρέψουμε στα σχολεία.
Πού ήταν οι ευαίσθητοι τόσα χρόνια όταν έξω από τις καγκελόπορτες της Γκράβας αντιπροσωπείες της ΚΝΕ περίμεναν μαθητές για να τους πιάσουν κουβέντα;
Πού ήταν όλοι αυτοί όταν μαθητές συνεπικουρούμενοι από αλληλέγγυους κατέβαζαν τις ελληνικές σημαίες από τα σχολεία;
Πού ήταν τέλος πάντων η ίδια η Πολιτεία τόσα χρόνια που άφησε τα σχολεία στο έλεος ομάδων, κομματιδίων και κομμάτων;
Οι διαδηλώσεις των μαθητών στην Μακεδονία για το Σκοπιανό έχουν πρώτα εθνική χροιά, αλλά σίγουρα και κομματική, αφού την Συμφωνία των Πρεσπών την υπέγραψε η κυβέρνηση. Αντί να βλέπουμε υπουργούς και δημοσιολογούντες να βρίζουν τους μαθητές και να τους λένε φασίστες, ας σκεφτούμε κάτι άλλο.
Αφενός οι ίδιοι έριξαν νερό στον μύλο του ρωμαλέου μαθητικού και φοιτητικού κινήματος και αφετέρου ποιες δυνατότητες έχει η Πολιτεία να προστατεύσει τα ευαίσθητα μυαλά της νεολαίας μας από οτιδήποτε δηλητηριάζει την ψυχή τους και τους φανατίζει.
Ας τους αφήσουμε λοιπόν να διαδηλώσουν, πατριωτική ευαισθησία δείχνουν και όσο τους λέμε φασίστες τόσο τους σπρώχνουμε μακριά από την κριτική σκέψη και κοντύτερα στην φωλιά με τα σπασμένα αυγά.

*Ο Γιῶργος Μιχαηλίδης είναι διευθυντής στο EleftherosTypos.gr

https://www.pronews.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!