«Θα τις ξηλώσεις και θα πεις και ένα τραγούδι»

Γιώργος Ξάνθιππος Τροχόπουλος, π. αντιδήμαρχος Βέροιας, φαρμακοποιός, πιανίστας και συγγραφέας

Είδα χθες στην τηλεόραση τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ.Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνει με στόμφο, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει στις πινακίδες που υπάρχουν στους δρόμους της Περιφέρειάς του, το όνομα της γείτονος χώρας από Σκόπια που είναι γραμμένο στις πινακίδες, σε Βόρεια Μακεδονία, όπως ορίζει η Συνθήκη των Πρεσπών.

Καταρχήν απορώ, επειδή φρονώ ότι αποκλείεται να έκανε αυτές τις δηλώσεις για ευνόητους ψηφοθηρικούς λόγους, για τον λόγο ότι η επανεκλογή του είναι σχεδόν σίγουρη με δεδομένο την επιτυχία της θητείας του όπως δείχνουν οι διάφοροι δείκτες π.χ. η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει την μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α κλπ. Άλλωστε αν αυτές οι δηλώσεις είχαν γίνει για ψηφοθηρικούς λόγους, θα αποτελούσαν επιχείρημα πολύ χαμηλού profile.

Εδώ όμως είναι τα δύσκολα. Οι δηλώσεις του δείχνουν ότι είναι πολύ επιπόλαια η θεώρησή του ως προς την εφαρμογή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» που ισχύει και αναγνωρίζεται μετ’επαίνων από όλη την Ευρώπη, (πλην Ρωσίας για τους δικούς της λόγους) και τις Η.Π.Α. Μέχρι και βραβείο δόθηκε στους Πρωθυπουργούς των δύο χωρών πρόσφατα και τα ονόματά τους έχουν μπει στον κατάλογο των υποψηφίων για Νόμπελ Ειρήνης.

Δηλαδή με άλλα λόγια, ο Τζιτζικώστας ορθώνει το ανάστημά του σε Ευρώπη και Αμερική. Μου θυμίζει τον μικρό επιβήτορα ποντικό του δάσους, που κάνει έρωτα με την θηλυκιά ελεφαντίνα και την ώρα της ερωτικής πράξης η κραυγή που βγάζει η ελεφαντίνα μετά από πτώση μεγάλης καρύδας στο κεφάλι της, εκλαμβάνεται απ’τον ποντικό ως κραυγή ηδονής, γεγονός που τον χαροποιεί. Σκασίλα είχε η ελεφαντίνα, μεγάλη.

Κάποτε πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε Διεθνείς Συμφωνίες. Επιβάλλεται λοιπόν να γίνει αυτό που ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία το νέο όνομα και όχι ανεύθυνους παλληκαρισμούς, με τους οποίους κινδυνεύει να τρωθεί το κύρος του Περιφερειάρχη και η αξιοπιστία του ως Πολιτικού προσώπου -μιας και προαλείφεται για μελλοντικός αρχηγός της Ν. Δημοκρατίας- αλλά και γενικότερα και η αξιοπιστία του Κράτους που εκπροσωπεί ο εν λόγω Περιφερειάρχης και το οποίο Κράτος πρέπει να δείξει ότι σέβεται τις Διεθνείς Συμφωνίες και δεν τις παραβιάζει.

Γ.Ξ.ΤΡΟΧΟΠΟΥΛΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!