Εξαδάκτυλος: Ούτε σκέψη για άρση των μέτρων - Για όσο χρειαστεί η ισχύς τους


 Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά την παράταση ισχύος των μέτρων κατά του κοροναϊού είναι ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Μπαίνουμε σε μια νέα και ακόμη πιο δύσκολη εποχή της πανδημίας, με έναν “εχθρό” πιο αποτελεσματικό από τον παλαιότερο. Μόνο τα μέτρα μπορούν να μας βοηθήσουν, καθώς οι εμβολιασμοί δεν έχουν φτάσει ακόμα σε ποσοστό που να μας προστατεύουν» αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

«Έχουμε πλέον να κάνουμε με έναν νέο εχθρό, πιο γρήγορο και πιο μεταδοτικό, που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων. Ξέραμε ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η μετάλλαξη. Σήμερα βρισκόμαστε σε μία φάση αναμονής. Να υπάρξει μια σταθεροποίηση και στη συνέχεια πτώση. Το ότι δεν το είδαμε αυτό μέχρι τώρα, οφείλεται στις μεταδοτικότερες μεταλλάξεις. Κάθε σκέψη να σταματήσουμε τους περιορισμούς θα πρέπει να την απωθήσουμε, γιατί αυτό θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη διασπορά, με ό, τι αυτό σημαίνει. Πρέπει να συνεχίσουμε με επιμονή και πίστη. Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πόσο… Όσο χρειαστεί», προσθέτει.

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα παράτασης των μέτρων, ο κ. Εξαδάκτυλος λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις αυτή τη στιγμή.

 

«Οι μέχρι σήμερα προβλέψεις , οι οποίες είχαν βασιστεί στη συμπεριφορά της προηγούμενης κατάστασης του ιού, δηλαδή πριν από τις μεταλλάξεις, δεν έχουν επαληθευτεί. Αυτό που έχει επαληθευτεί είναι, ότι χάρη στα μέτρα δεν ζούμε την κατάσταση που έζησε η Πορτογαλία. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πότε θα είμαστε σε μία ασφαλή επιδημιολογικά στιγμή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι όλη η χώρα πλέον είναι περίπου στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο: «Ο κανόνας -με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι ότι όλη η χώρα είναι στο ίδιο επίπεδο. Με μικρές σχετικά διαφορές και με μία τάση να εξομοιωθεί η κατάσταση παντού. Κρατιόμαστε σ’ αυτό το επίπεδο εξαιτίας της επίδρασης των μέτρων» αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη τοποθέτηση σε ημερίδα, της επικεφαλής ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ του Υπουργείου Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου, για την κόπωση των επιδημιολόγων που έχει οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις, ο κ. Εξαδάκτυλος απαντά ότι δεν συμφωνεί:

«Αν συμφωνούσα με αυτά που είπε η κα. Κοτανίδου, εγώ θα είχα αποχωρήσει» καταλήγει.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κυκλοφορεί ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ο κουτσοφλέβαρος...

Κυκλοφορεί ο Χριστουγενιάτικος ΚΑΤΟΙΚΟΣ!

Κυκλοφορεί ηλεκτρονικά ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ Νοεμβρίου!